Fethi Yaşar Yeniden İABB Başkanı Seçildi

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB), 69’uncu Olağan Meclis Toplantısı'nda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yeniden İABB Başkanı seçildi.

Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda düzenlenen Olağan Meclis Toplantısı’nda üyelerin tamamının oyunu alan Başkan Yaşar güven tazeledi.

Plan Bütçe Komisyonu, Özel Projeler, Fonlar ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu, Afet, Risk Yönetimi ve Dayanıklılık Komisyonu üyelerinin de seçildiği meclis toplantısında 1. Başkan Vekili Bülent Kantarcı (Çaycuma Belediye Başkanı), 2. Başkan Vekili Muhsin Dere (Sungurlu Belediye Başkanı) oldu. Toplantı sonucunda; Kazım Kurt (Odunpazarı Belediye Başkanı), Hüseyin Can Güner (Çankaya Belediye Başkanı), Şeniz Doğan (Merkezefendi Belediye Başkanı), Ahmet Öküzcüoğlu (Alaşehir Belediye Başkanı) ise encümen üyeliğine seçildi.

Belediyeler güçlüyse Türkiyede güçlüdür

İABB’nin yerel yönetimlerin güç kazanmasında büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkan Yaşar, “2014 yılında İABB’ye başkan olduğum zaman 37 üye belediyemiz vardı. Bugün Türkiye Belediyeler Birliği’nden sonra en büyük bölgesel birlik İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin 250’ye yakın üyesi bulunmaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana üye belediyelerimizin gelişmesi için onlarca projenin altına imza attık. Amacımız yerel yönetimlerimizi güçlendirmek ve bu sayede ülkemizin dört bir yanının eşit seviyede gelişimine katkı sunmaktır. İABB çatısı altında belediyelerimizin gerek araç-gereç gerekse sosyal ve ekonomik açıdan eksiklerini, yetki çerçevemiz içerisinde gidermek için durmaksızın çalışıyoruz. Yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olur. Bu düşünceyle birlikteliğimizi koruyarak yerel yönetimlerin güçlenmesi için ortak akılla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

İABB’ye 33 yeni üye

69. Olağan Meclis Toplantısı’nda Adana’danÇukurova, Yüreğir, Afyonkarahisar’dan Evciler, Başmakçı,Ankara’dan Çankaya, Güdül, Keçiören, Polatlı, Ayaş, Kahramankazan, Mamak, Ardahan’dan Göle, Aydın’dan Didim, Bartın’dan Kurucaşile, Çorum’dan Kargı, Edirne’den Yenikarpuzlu, Erzincan’dan Çayırlı, Eskişehir’den Sivrihisar, İzmir’den Bergama, Karaburun, Kars’tan Selim, Akyaka, Kayseri’den Akkışla, Felahiye, Kırıkkale Belediyesi, Kırklareli’den Alpullu, Lüleburgaz, Konya’dan Seydişehir, Rize’den Pazar, Ardeşen, Sinop’tan Gerze, Uşak’tan Karahallı ve Zonguldak’tan Gökçebey Belediyesi birliğe katılan yeni belediyeler oldu.

Yerel yönetimler İABB ile güç kazanıyor

1991 yılında dayanışma ve fikir paylaşımı amacıyla temelleri atılan, üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel hak ve ortak menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi amaçlayan İABB, üye belediyelerin taleplerini değerlendirerek temin etmekte zorlanılan kamyon, kepçe, iş makinesi, itfaiye aracı gibi araç ve gereçlerin temininde üye yönetimlere destek veriyor. Ayrıca ilçelerin düzenlediği festivallere önemli katkılar sunan İABB, yerel yönetimler konusunda seminerler düzenlemenin yanı sıra tamamlanan ve uygulanan projelerle bölgenin gelişimine imkan sağlıyor.