Türkiye'nin "Bebetosu" Yenimahalle’de Konser Verdi

Yenimahalle Belediyesi, 90’lar Festivali kapsamında Türkiye'nin "Bebetosu" lakabıyla anılan Türk Pop Müziğinin efsaneleşmiş ismi Burak Kut’u vatandaşlarla buluşturdu.

Şentepe Müslüm Gürses Parkı’nda gerçekleşen konserde, toplanan binlere “Bu ne güzellik, Allah korusun bizi nazarlardan” diyen Kut, “Tahtalara Vur” şarkısıyla eğlenceye start verdi.

Başkan Yaşar, Kut’a eşlik etti

Türkiye'de 90’lar pop müziği denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Burak Kut, Sevgi Hırsızı, Kafam Leyla, Benimle Oynama ve Yaşandı Bitti gibi her biri hit olmuş şarkılarını bu kez Yenimahalleliler için söyledi.

Ayrıca Barış Manço’dan Gül Pembe, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa eserlerini de seslendiren Kut, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın sevdiği şarkılardan biri olan Erkin Koray’dan Fesuphanallah’ı da Yaşar’la birlikte söyledi.

“Bunlar parayla satın alınamayacak duygular”

Coşkunun bir an olsun dinmediği konserde Kut’u, parkı gören binalardan vatandaşlar da balkonlarından izleyerek selamladı. Gönüllere taht kurmuş şarkıları hep bir ağızdan söyleyen vatandaşlar, aynı anda cep telefonlarının flaşını açarak coşkuya ortak oldu ve alanda ışıl ışıl görüntüler oluşturdu.

Konser boyunca Yenimahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kut, Başkan Yaşar’a ve vatandaşlara teşekkür ederek, “Sevdiğim etkinlikler bunlar. Konser ayağınıza geliyor. Bugün evinizin bahçesindeymişim gibi dans edelim, coşalım, eğlenelim. Bunlar parayla satın alınamayacak duygular. Hepiniz harikasınız” dedi.

Şentepe Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri 2023’de açılıyor

Konser sonunda sevilen sanatçıya teşekkür ederek çiçek takdim eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Değerli sanatçılarımızı 90’lar Festivali kapsamında ilçemizin dört bir yanında vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de sanatçılarımızı ağırlamayı sürdüreceğiz. Bu tür etkinlikler dostluk ve komşuluk ilişkilerini geliştiriyor. Farklılıklarımız olabilir ama hepimiz bu milletin ortak değerleriyiz. Birbirimize sahip çıkacağız. Ülke olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları aşmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor” diye konuştu.

Konuşmasında Şentepelilere bir de müjde veren Yaşar, “Şentepe’yi adı gibi Şen yaptık. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı, 60 milyonluk yatırım yaptığımız Şentepe Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’ni 2023’de hep birlikte açacağız” dedi.

Festival coşkusu Nükhet Duru ile devam edecek

Yenimahalle Belediyesi 90’lar Festivali’nin kapanış konserinde, 30 Eylül Cuma günü Nükhet Duru (Ragıp Tüzün Parkı) Yenimahalleliler ile buluşacak.