Yenimahalle Belediyesi, Kadın Çalıştayında

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye’de, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı (CEMR) imzalayan 29 belediyeden biri olarak yaptığı çalışmalarla pek çok belediyeye örnek oluyor.

2019 yılından beri Kadın Dostu Kentler kapsamında Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlayan ve yürüten Yenimahalle Belediyesi,son olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği ‘Belediyelerde Kadın Çalışmaları Çalıştayı’na katıldı.

Yerel eşitlik eylem planı deneyimlerinin paylaşıldığı organizasyonda, Yenimahalle Belediyesi’nin kadın çalışmaları da katılımcılardan tam not aldı.

Belediyelerde kadın çalışmaları masaya yatırıldı

CHP Vizyon Gelişim Ofisi koordinasyonunda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen “Belediyelerde Kadın Çalışmaları Çalıştayı” CHP Genel Merkezi’nde yapıldı. Çalıştaya Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve yurdun dört bir yanından gelen gönüllü kadınlar katıldı.

Belediyelerin kadın çalışmalarının geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin paylaşılması; kadınların, engellilerin, yaşlıların, çocukların ve diğer kırılgan grupların hizmetlere erişim noktasında yaşadıkları sorunlara çözüm önerilerinin ortaya konulması, çözüm önerilerinin belirli bir plan ve program dahilinde yürütülmesi amacıyla düzenlenen çalıştaya, 114 belediyeden 134 temsilci katıldı.