Yenimahalle’de Sömestr Keyfi Külkedisi ile Başladı

Sömestr tatilinin başlamasıyla harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, karne sevinci yaşayan öğrencileri “Külkedisi Müzikali” ile buluşturdu.

Tiyatro Festivali Çocuk Oyunları kapsamında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda sahnelenen oyuna, Yenimahalleli minikler ve aileleri akın etti.

Alkışlar ve kahkahalarla oyunculara eşlik ettiler

Klasikleşmiş bir eser olan Külkedisi masalı, çağdaş metin uyarlaması ve rejisiyle 2 gün boyunca 3 seansla çocukların beğenisine sunuldu. Oyunda üvey annesi ve üvey kardeşleriyle mücadele eden Cinderella’nın, zor yaşam koşulları altında, bir perinin sihirli dokunuşuyla kendini büyülü bir hayatın içinde bulması anlatıldı. Başarılı bir performans sergileyen oyuncuları,  pür dikkat izleyen çocuklar kimi zaman alkışlarıyla kimi zaman da kahkahalarıyla salonu inletti.

Eğlence devam edecek

Festival, 31 Ocak Salı ve 1 Şubat Çarşamba günü saat 11.00 ve 14.00 seanslarıyla Yıldız Kenter Salonu’nda “Evimizi Kurtaralım” adlı oyun ile devam edecek.

Ayrıca etkinlikler kapsamında 30 Ocak - 3 Şubat tarihlerinde Barıştepe, Pamuklar, Çiğdemtepe, Kuzeyyıldızı ve Yakacık Yenimahalle Evlerinde atölyelere start verecek olan belediye, geri dönüşüm, taş boyama, resim yapma, ebru çalışma, takı yapma, fotoğraf çekimi, butik örgü, seramik şekillendirme, kitap okuma ve oyun atölyelerinde çocukların görsel ve zihinsel gelişimlerini desteleyecek.