Yenimahalle’de “Ustalara Saygı”

Yenimahalle Belediyesi, Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Ustalara saygı” programına ev sahipliği yaptı.

Şef Ümit Özdizlekli yönetimindeki Halk Ozanları Kültür Derneği (OZAN-DER) Halk Müziği Korosu, birbirinden değerli iki ozanın, Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş’ın türküleri ve deyişleriyle konuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde, büyük halk ozanları anısına düzenlenen programa; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan, Ozan-Der Başkanı Ozan Kamber Nar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

“Ozanların yanlış gördükleri Türkiye’yi bugün yaşıyoruz”

Ozanlık geleneğinin önemine vurgu yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Ozanların yazdıklarıyla, onların yanlış gördükleri Türkiye’yi bugün yaşıyoruz. O Türkiye’yi yaşamamak için ozanların geleneğinin yaşaması lazım. Herkesin eleştirilebildiği, herkesin düşüncesini söyleyebildiği, herkesin inancını yaşayabildiği, eşit yurttaş olabildiği bir cumhuriyeti yaşatmak için beraber olmak zorundayız” dedi.

Konserin açılışında konukları selamlayan OZAN-DER Başkanı Ozan Kamber Nar da “Sosyal medyada paylaşım yaparken ‘Bu konser kaçmaz dedim’ ancak bu kadar kalabalık olabileceğini hiç düşünmedik. Katılımınız için teşekkür ediyorum. Sizler bu kültüre sahip çıktıkça kültürümüz yaşayacaktır. Sahne alacak arkadaşlarımızın da emekleri var olsun” dedi.