Karne Hediyesi Başkan Yaşar’dan

Yenimahalle Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden çocuklara sömestrde unutamayacakları bir tatil yaşatacak.

Etkinlikler kapsamında Yenimahalle Evleri’nde Sanat ve Eğlence Atölyeleri, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Salonları’nda ise Tiyatro Festivali Çocuk Oyunları, Yenimahalleli miniklerle buluşacak.

Sömestrde eğlencenin adresi Yenimahalle

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek olan çocuk oyunları, 24 Ocak Salı günü Genco Erkal Salonu’nda “Kül Kedisi Müzikali” saat 14.00 seansı ile başlayacak. Oyunun ikinci ve üçüncü seansları ise 25 Ocak Çarşamba saat 11.00-14.00’de olacak. Festival, 31 Ocak Salı ve 1 Şubat Çarşamba günü saat 11.00 ve 14.00 seanslarıyla da Yıldız Kenter Salonu’nda “Evimizi Kurtaralım” adlı oyun ile devam edecek.

30 Ocak - 3 Şubat tarihlerinde ise Barıştepe, Pamuklar, Çiğdemtepe, Kuzeyyıldızı ve Yakacık Yenimahalle Evlerinde atölye çalışmaları yapılacak. Geri dönüşüm, taş boyama, resim yapma, ebru çalışma, takı yapma, fotoğraf çekimi, butik örgü, seramik şekillendirme, kitap okuma ve oyun atölyelerinde çocukların görsel ve zihinsel gelişimleri desteklenecek.

“Güzel yarınlar onlarla mümkün”

Tüm çocuklara iyi tatiller dileyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çocuklarımızın gerek eğitim hayatında gerekse sosyal hayatlarında gelişimlerine katkıda bulunacak etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Amacımız çocuklarımızın yarınlara tam donanımlı bir şekilde hazırlanmasıdır. Bu konuda ailelere de büyük görevler düşüyor. Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye onlarla geçirilecek zamandır. Çocuklarımızla ilgilenelim, onları vatanına milletine hayırlı bireyler olarak yetiştirelim. Güzel yarınlar onlarla mümkün” dedi.